5 שנים לפטירתה של המוזיקאית, היוצרת והזמרת אהובה עוזרי ז"ל

עושים כבוד לאחת הזמרות הגדולות שצמחו בארצנו. פרויקט מיוחד

דודי פטימר

עוזרי (1948-2016) הייתה הסינגר-סונגרייטרית הראשונה של המוזיקה המזרחית שבקעה מכתלי כרם התימנים, כשהסמל המסחרי שלה, מלבד השירים שנעו בין חפלה לשירי קינה נוגים ועצובים שתיארו את רחשי ליבה והשקפתה על המציאות, היה כלי ה"בולבול טרנג", עליו ניגנה ויצרה את מיטב מנגינותיה, גם בשנים מאוחרות יותר כשחלתה ולא יכלה לשיר.

ה"בולבול טרנג" היה הקול הכי עוצמתי של עוזרי, שבמשך שנים רבות הייתה היחידה בארץ שניגנה והופיעה עמו. היא נחשפה לכלי זה באמצע שנות ה-60 כשהחלה לחקור את המוזיקה ההודית, וכיוון שהתקשתה לנגן על עוד וגיטרה, הציעה לי מוזיקאי הודי שהכירה בארץ לנגן ב'בולבול טרנג' ולימד אותה את רזי המקצוע.

אהובה עוזרי ז''ל

כלי הפריטה ההודי הוליד את מיטב מנגינותיה הידועות, בהן: "היכן החייל שלי?", "עמק הפרחים", "קול קורא במדבר", "אלילת האגם", "אמי אמי" ו"צלצולי פעמונים" – והחדיר את הצליל והסאונד הייחודי הזה לפסקול הישראלי בצורה מהפכנית ופורצת דרך, ממש כמו יצירותיה ושירתה של עוזרי.

בשנותיה האחרונות עוזרי התמודדה עם מחלת הסרטן וב-13 בדצמבר 2016, בגיל 68, הלכה לעולמה – אך המורשת המוזיקלית שלה וצליליה היפים – יישארו חקוקים לנצח בתרבות הישראלית.

דילוג לתוכן