איגוד המוסיקאים הישראלי הוא ארגון העובדים של ציבור העוסקים במוסיקה לפרנסתם בישראל והוא מאגד כ-1500 מוסיקאים מקצועיים המועסקים על ידי תיאטרונים, מפיקי מופעים,מפיקי סרטי קולנוע ווידאו, משדרים למיניהם (רדיו וטלוויזיה) ,חברות תקליטים וכדומה, וכן מוסיקאים המועסקים על פי הסכמים קיבוציים ו/או אישיים במסגרת תזמורות סימפוניות, קאמריות , מקהלות, חבורות זמר ובעוד מקומות עבודה שונים.
האיגוד הוקם בשנת 1974 על ידי קבוצת מוסיקאים שהתארגנה כאגודה עותומנית בשם "אגודת המוסיקאים העצמאים" . זאת עדיין המסגרת המשפטית בה פועל האיגוד עד היום וזהו שמו הרשמי והמשפטי.
מטרתו העיקרית של האיגוד היא לייצג את המוסיקאים הישראלים כציבור מאורגן בארגון עובדים אל מול כל המעסיקים על מנת להשיג באמצעות מו"מ תנאי תעסוקה הוגנים על פי הסכמי עבודה קיבוציים ולצד מטרה זו, גם לדאוג לאינטרסים של ציבור המוסיקאים באמצעות קידום חקיקה בתחומי זכויות המבצעים והיוצרים ובתחומי הבטחת הזכויות סוציאליות, הכרה בעסוק במוסיקה כמקצוע מוכר לצורך תגמולים בתחום הביטוח הלאומי, הכרה במחלות מקצועיות לצורך קבלת טיפול רפואי במסגרת חוק הבריאות הממלכתי ועוד. כן פועל האיגוד לקידום מעמדו הציבורי וההכרה במקומו החשוב של המוסיקאי בתרבות ובחברה הישראלית ולהכרה בזכותם של מוסיקאים עצמאים להחשב כעובדים ןלנהל גם הם מו"מ קיבוציים אל מול מעסיקים ולקידום התמיכה הציבורית והממשלתית במוסיקאים בפרט ובאמנים המבצעים בכלל.
האיגוד פועל לצרף אל שורותיו את הדור הצעיר של המוסיקאים בוגרי מוסדות החינוך המוסיקאלי, על ידי מתן הרצאות במוסדות בהם הם לומדים והענקת חברות חינם לבוגרים למשך שנה.
האיגוד מפעיל מערך של יעוץ משפטי ומקצועי לחבריו בתחומי עיסוקם, מסייע במקרים של הלנת שכר או אי תשלום שכר בגין עבודות שבוצעו, מסייע בהגשת תביעות משפטיות בתחומים הנ"ל.
בשנת 1984 היה האיגוד בין היוזמים העיקריים והשותפים הפעילים לחקיקת חוק זכויות המבצעים שהקנה למוסיקאים המבצעים זכויות שלא היו להם עד אותו מועד, ומיד לאחר כניסת החוק לתוקף, יזם את הקמת עילם – עמותה ישראלית לזכויות מוסיקאים מבצעים, אשר לקחה על עצמה את המשימה לגבות ולחלק את התמלוגים שהחלו להשתלם בעקבות החוק עבור השימוש בביצועיהם של המוסיקאים בשידורי רדיו וטלוויזיה ובשנים האחרונות גם בגין השימוש הנעשה בסלולר,באינטרנט, בעסקים, ברשויות מקומיות ועוד.
לצד האיגוד פועלת קרן המוסיקאים, שנוסדה לפני שנים רבות והמתנהלת כעמותה נפרדת כאשר מטרותיה לסייע לחברי האיגוד בכל האפשר וכן פועלת בתחום הענקת מלגות למוסיקאים צעירים מצטיינים. בשנים האחרונות הוענקו מדי שנה מלגות במוסדות הבאים: האקדמיה למוסיקה בתל אביב ( מלגות ע"ש יצחק גרציאני ז"ל, ע"ש איצ'ה מרקובצקי ז"ל וע"ש יחיעם פלד ז"ל) , בי"ס רימון (מלגות ע"ש רומן קונסמן ז"ל וע"ש סטו הכהן ז"ל), הקריה האקדמית קרית אונו, (מלגות ע"ש אלכס וייס ז"ל, וע"ש עמי פרנקל ז"ל) ובמגמה הבינתחומית שבאקדמיה למוסיקה בירושלים (מלגות ע"ש נפתלי אהרוני ז"ל וע"ש האחים אל-כוויתי ז"ל) .
האיגוד נמצא תמיד במהלכים של ניהול מו"מ מול מעסיקים ובעת הזו חתום על הסכמי עבודה עם זכייני ערוץ 2, שידורי הלווין YES, ערוצי הכבלים, מרבית התיאטרונים הציבורים על פיהם מוסדרים תנאי השכר של חברי האיגוד המועסקים במסגרות אלו.
האיגוד כמייצגם של המוסיקאים חתום על הסכמי עבודה קיבוציים אל מול הנהלות התזמורת הסימפונית ראשון לציון, תזמורת קאמרטה והתזמורת הקאמרית הישראלית, הסכמים קיבוציים אלו מסדירים את תנאי העבודה של נגני תזמורות אלו.
האיגוד חבר בפדרציה הבינלאומית של איגודי המוסיקאים בעולם FIM בה חברים למעלה מ- 80 איגודי מוסיקאים מארצות התבל עם למעלה מ 300,000 מוסיקאים ויו"ר האיגוד דני גוטפריד נבחר ומכהן כחבר הועד המנהל של FIM מזה שנים רבות. החברות ב FIM מאפשרת לאיגוד לסייע לחבריו בנסיעותיהם לחו"ל ובעבודתם בארצות אלו, מאפשרת השגת סולידריות בינלאומית ועזרה במקרים של סכסוכי עבודה ושביתות ובחילופי מידע על תנאי עבודה ושכר.
האיגוד הוקם בשנת 1974 על ידי קבוצת מוסיקאים שהתארגנה כאגודה עותומנית בשם "אגודת המוסיקאים העצמאים". זאת עדיין המסגרת המשפטית בה פועל האיגוד עד היום וזהו שמו הרשמי והמשפטי.
כל הזכויות שמורות לאיגוד המוסיקאים הישראלי 2021 © | בניית אתרים הקידום שלי